TÜRKİYE’NİN YENİ LOGOSU

yeni logo

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türk mallarının üzerine konacak yeni logonun basına tanıtımını yaptı.

“Potansiyelini Keşfet!” sloganının eşlik ettiği logoda renk seçimi, Orta Asyadan beri Türklük ile özdeşleşen “turkuaz”. Küfü yazı stili kullanılan logoda yazı karakterinde genç ve enerjik bir hava yakalamak için küçük harf tercih edildi. Kültürel zenginliğe ve global ekonomik düzendeki değişime gösterilen adaptasyona gönderme yapmak için ise Türk kültürüne özgü farklı kilim ve çini desenleri logoda birleştirildi. 

 

Türkiye’nin ticaret markası olarak geliştirilen logo, bir yılı aşkın bir sürede tasarlandı. Logonun yaratıcısı Saffron Brand Consultants. Bu uluslararası reklam şirketi daha önce de Turkcell, Digiturk gibi kuruluşların logolarını tasarladı.

“Made in Turkey” etiketi yerine kullanılacak yeni logonun temsil ettiği fikir ise şöyle özetleniyor: “Türkiye, dünyadaki ekonomik hareketliliğe son dönemde hızlı bir şekilde uyum göstererek ihracat hacmini genişletmiş bir ülke. 200’den fazla ülkeye ihracat yapıyor ve hızlı değişimlerin yaşandığı global ekonomik düzene güçlü ticari ilişkiler kurarak adapte oluyor.”

Logoyu oluştururken kullanılan sembollerin ve motiflerin belirli anlamları var: Logo içerisinde birliktelik, hem doğu hem batı, dünya, buluşma, uyum, inovasyon, sinerji, büyüme kelimelerini barındıran sembolik parçalar içeriyor.

Dünyada ekonomik büyümenin önemli bir parçası olmayı hedefleyen Türkiye, hem doğulu hem de batılı kimliği ile inovatif fikirler üretmek ve üretim gücüyle dünyanın diğer ülkeleriyle güçlü bir sinerji yakalamak için sürdürdüğü çalışmaları bu yeni logo ile ifade ediyor.

Türkiye’nin ekonomideki potansiyeli önümüzdeki günlerde daha güçlü hissedilecek!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir