TARIM BAKANLIĞI’NDAN BAKLAGİLLİ YEMEK TARİFLERİ KİTABI

yemekGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015 yılı içerisinde yemek tarifi kitabı çıkardı. Bakliyatlı yemek tariflerini içeren kitap, unutulmuş lezzetleri hatırlatmayı ve bakliyat tüketimine halkı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği (AKİB) ve Ulusal Baklagil Konseyi (UBK) işbirliği ile “Baklagilli Yemek Tarifleri Kitabı” çıktı. Soğuk başlangıçlar, çorbalar, ana yemekler, tatlılar kitabın içeriğini oluşturuyor.

Baklagillerin beslenmedeki önemini anlatan ve besin değeri çizelgesini de veren kitap, ürünler hakkında kapsamlı bilgi veriyor.

2016 yılı Birleşmiş Milletler tarafından Bakliyat Yılı olarak kabul edildi. Bu çerçevede harekete geçen Tarım Bakanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları ortaklaşa çalışmalar yürütmeye başladı. Yemek kültürümüzdeki değişiklik ve hazır yemekleri hızlı şekilde tüketme kültürüne gösterilen taleple mücadele ederek geleneksel ve sağlıklı tatları yeniden hatırlatmak için uygulamalarda bulunuluyor. Baklagilli Yemek Tarifleri Kitabı da bu amaca hizmet eden uygulamalardan biri.

Kitapta geleneksel lezzetlere, hiç duyulmamış bakliyatlı yemek ve tatlı tarifleri de eşlik ediyor. Kitaba, Tarım Bakanlığının web sitesinden ulaşılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir