MAHMUT ARSLAN ve TATARİSTAN HEYETİ AKY TECHNOLOGY’İ ZİYARET ETTİ

Ekran Resmi 2015-08-10 15.49.57

 

AKY Technology, yeni fabrikasını ve son teknoloji ürünlerini Rusya’nın Tataristan Bölgesi’nden gelen heyete gezdirdi. Tataristan Bölgesi Aznakay Belediye Başkanı’nında bulunduğu heyete Arbel AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan ve AKY Technology Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek eşlik etti.
Tataristan Heyetinde; Aznakay Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Tataristan- Türkiye Dostluk Derneği Başkanı, Tataristan Devlet Meclisi Milletvekili, Anzakay Meclis Üyesi ve bir İş adamı bulunuyordu.

Tataristan, Rusya’ya bağlı bir özerk devlet. 3.780.000 nüfusu olan petrol ve maden zengini bu devletin Rusya’ya bağlı diğer devletlere oranla ekonomik gelişkinliği üst düzeydedir. Cumhuriyet, federasyon içinde büyük endüstri kuruluşlarının, otoyolların, doğu ve batı, kuzey ve güney bağlantı yollarının bulunduğu bir konumda bulunmakta.Yakıt ve petrokimya endüstrisi (ham petrol, sentetik kauçuk, lâstikler, polietilen ve petrol ürünleri) Tataristan’ın endüstriyel görünümünü belirler. Ülkede helikopter, uçak, uçak motoru, TIR, otomobil, kompresör ve petrogaz pompalama donanımları, yüksek teknolojiye sahip elektrikli cihaz üretimi yapan mühendislik girişimleri, şirketler bulunmaktadır.

Tataristan’ın başlıca tarım faaliyetleri çavdar, buğday ve mısır üzerine kuruludur. Ülkede tarım faaliyetleri eski Sovyetler Birliği’nin diğer bölümlerin-de olduğu gibi devlet çiftliği (Sovhoz) ve kolektif çiftlikler (Kolhoz) tarafından yürütülür. Başlıca tarım ürünleri; çavdar, buğday, mısır, keten, şeker pancarıdır. Ayrıca sebzecilik ve meyvecilikle, hayvancılık ve buna bağlı olarak mandıracılık gelişmiştir.

Bakliyat üretimi alanında verimli topraklara sahip Tataris-tan’dan gelen heyet, AKY Technology’nin teknoyenilikleri hak-kında bilgi aldı.Mersin’in değerli sanayicilerinden Mahmut Arslan’ın AKY Techno-logy’e teşrifiyle değeri artan ziyaret boyunca, Tataristan’dan gelen heyete bakliyat alanında çözüm odaklı geliştirilen eleme, temizleme ve paketleme makineleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi. Mersin’in adının Türkiye ve Dünya’da olumlu anlamda duyurulma-sında katkısı bulunan Mahmut Aslan’ın eşliğinde Tataristan Heyeti, Gökmen Akyürek’in bizatihi tanıtımını yaptığı makineleri dikkatle inceledi. Fabrikanın Heyet’in tarafından en çok ilgisini çeken bölümü ise paket-leme makinelerinin üretildiği bölüm oldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir