GÜNEŞ TARLALARI

Güneş yenilenebilir enerji kaynaklarından biri. Topraklara bereket veren bu mucizevi güç kaynağı, bitkileri büyütmekle kalmıyor; İnsan aklının ürünü teknolojilerle başka bir enerji kaynağına daha dönüşüyor. İnsanlığın son dönemde icat ettiği yeni bir sistem var: Güneşin yenilenebilir sınırsız gücünü elektrik enerjisine dönüştüren Solar Elektrik Panelleri.

Dünyanın tükettiği enerjinin %80’i fosil kaynaklardan elde ediliyor ve bu enerjide sınırlı bir gelecek öngörüyor. Çünkü fosil enerji tükenmeye mahkûm. Güneş, insanlığın bir yılda tükettiği elektrik enerjisini 1 saatte veriyor. Dünya var oldukça da Güneş enerjisi tükenmeyecek. Bunun bilincindeki gelişmiş ülkeler yenilenebilir enerjiyi hayatın içerisine sokmak için teknolojiler geliştiriyor ve uyguluyor. Evler güneş enerjisi ile ısınıyor; sokak lambaları güneş enerjisi ile aydınlanıyor ve arabalar caddelerde aynı enerjiyle yol alıyor. Kullanımı şimdilik yaygın olmasa da insanlığın devamı için yenilenebilir enerjiyi kullanmak kaçınılmaz bir zorunluluk.

Güneş tarlaları torunlarımızın geleceğinin kaçınılmaz birer parçası olacak. Tek yapmamız gereken toprağı kazmayı bırakarak gökyüzüne bakmak. Tarlalarda ekip biçmemiz gereken artık sadece gıda ürünleri değil, güneşin enerjisini insanlık için elektrik enerjisine dönüştürecek solar paneller. Tarlalarda Solar Enerji ile sulama sistemleri kurulabiliyor. Tarımsal alanlarda şebeke elektriğinin bulunmamasından dolayı, tarımsal sulama yaygın olarak fosil kaynaklı enerjiler ile yapılıyor. Fakat bu tip kaynaklar maliyetli, gürültülü ve devamlı ek yakıt gideri bulunuyor. Güneş enerjisi ile yapılan sulamalar ise ekonomik, sesiz ve çevreci.Güneş enerjisinin tarımsal uygulamalarda kullanılması oldukça mantıklı, çünkü güneş pilleri de bitkiler gibi güneşe ihtiyaç duyarlar. Bitkilerin sulanması gerektiği zamanlarda güneş enerjisi de bol miktarda mevcuttur. Güneş enerjisi ile bitkileri büyütürken sulama ihtiyacı için Solar Elektrik Panellerinden faydalanılabilir.

Ekran Resmi 2015-08-10 15.41.59Tarlalarda Solar Enerji ile sulama sistemleri kurulabiliyor.
Tarımsal alanlarda şebeke elektriğinin bulunmamasından dolayı, tarımsal sulama yaygın olarak fosil kaynaklı enerjiler ile yapılıyor. Fakat bu tip kaynaklar maliyetli, gürültülü ve devamlı ek yakıt gideri bulunuyor. Güneş enerjisi ile yapılan sulamalar ise ekonomik, sesiz ve çevreci.
Güneş enerjisinin tarımsal uygulamalarda kullanılması oldukça mantıklı, çünkü güneş pilleri de bitkiler gibi güneşe ihtiyaç duyarlar. Bitkilerin sulanması gerektiği zamanlarda güneş enerjisi de bol miktarda mevcuttur. Güneş enerjisi ile bitkileri büyütürken sulama ihtiyacı için Solar Elektrik Panellerinden faydalanılabilir.

Tarımsal üretimde maliyeti düşürmek ve çevre dostu sınırsız bir güç kaynağından faydalanmak isteyen çiftçiler için Solar Güneş Panelleri iyi bir çözüm!

Ekran Resmi 2015-08-10 15.43.55

Tarlasına Güneş eken kat kat fazla kazanıyor.Türkiye, Dünya üzerindeki konumu itibariyle güneşi yoğun olarak hisseden ülkelerden biri. Tarım için ayrılmış geniş arazilere sahip. Ve güneş enerjisini elektriğe dönüştüren solar sistemler de pek çok tarım erbabı tarafından keşfedilmiş durumda. Örneğin, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya ve Karaman’daki geniş buğday tarlaları, daha karlı olduğu için solar panellerle kaplanıyor. Yani tarlasına güneş eken buğday ekenden 77 kat fazla kazanıyor. Güneşten elde edilen enerji aynı zamanda sürdürülebilir özellik taşıyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Güneş enerjisine yapılan yatırım tarımdan daha kârlı. Şöyle ki; 20 dönümlük bir arazide 1 megavatlık güneş enerjisi üretildiğinde yatırımcının cebine bir yıl sonra maliyet payı çıkarıldığında net 334 bin TL kalıyor. Aynı alanda 1 yılda 12 bin kilogram buğday üreten bir çiftçi ise, ürününü devlete kilogram başına 720 kuruştan satarak net 4 bin 320 TL kazanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir