AKY TECHNOLOGY, KURUYEMİŞ SEKTÖRÜNE YENİLİKLER SUNMAYI SÜRDÜRÜYOR

DJI_0001

Hububat Eleme Teknolojileri geliştirerek üreten AKY Technology, Türk Kuruyemiş Sektörüne “Antep Fıstığı Çıtlatma Makinesi” ile iddialı bir teknoloji sunuyor.

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, “Daha yüksek kapasiteli, daha az fire veren, daha stabil çalışan, gelişmiş yazılımı sayesinde yönetim panelinden ayar gerektirmeyen dolayısıyla kullanıcısına daha çok kullanım kolaylığı sağlayan ve hantal teknolojilerin aksine tesislerde daha az yer kaplayan bir “Antep Fıstığı Çıtlatma Makinesi” imal ettik.” dedi.

Hububat, bakliyat, kuruyemiş, tohum ve yağlı tohum alanında, yerli üretim eleme- temizleme makineleri geliştirerek imal eden AKY Technology, sektöre teknolojik çözümler sunan bir kuruluştur. Tarladan gelen natürel ürünün temizlenme aşamasından, paketleme aşamasına kadar tüm süreçleri yürüten dev ölçekli tesisler kuran AKY Technology, 47 ülkeye ihracat yapmaktadır.  Bugün itibariyle 350 adet makine ve ekipman üreten Kuruluş, 1 yıl içerisinde 150 adet anahtar teslim tesis kurabilme kapasitesine sahiptir.

cıtlatma-makinesi

Yeni Teknoloji “Antep Fıstığı Çıtlatma Makinesi”

Hububat ve Kuruyemiş Eleme Teknolojileri geliştirerek üreten AKY Technology, Türk Kuruyemiş Sektörüne “Antep Fıstığı Çıtlatma Makinesi” ile iddialı bir teknoloji sunuyor. 8 saatte 2 ton ürünü çıtlatabilme kapasitesine sahip olan Makine, %85 ve üstü başarı oranıyla kullanıcısına yüksek performans vadediyor.

Doğal olarak ağzı açık ürüne zarar vermediğinden %4 ila %5 oranla ürün kazanımı sağlayan Antep Fıstığı Çıtlatma Makinesi çalışırken de enerji sarfiyatını 1/3 oranında azaltıyor.

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, “Daha yüksek kapasiteli, daha az fire veren, daha stabil çalışan, gelişmiş yazılımı sayesinde yönetim panelinden ayar gerektirmeyen dolayısıyla kullanıcısına daha çok kullanım kolaylığı sağlayan ve hantal teknolojilerin aksine tesislerde daha az yer kaplayan bir “Antep Fıstığı Çıtlatma Makinesi” geliştirdik.” Dedi.

 ceviz makinesi çözünürlüğü düşük

AKY Technology’den Bir Diğer Yenilik “Ceviz Kırma Makinesi”

AKY Technology, Türk Patent Enstitüsü’nden onaylı bir Ceviz Kırma ve Temizleme Makinesi geliştirdi. Teknoloji, ince kabuklu olmak koşuluyla ürünü kabuğundan ortalama %98 oranında ayırmayı ve bunu yaparken de, iç cevizi %75 ve üstü oranında kelebek formunda iki parçaya bölmeyi vadediyor.

Gökmen Akyürek, “Ceviz Kırma ve Temizleme Makinesi, Chandler, Fernor gibi 20 farklı Amerikan ceviz türünde denendi. Ürünü kırma metodu sayesinde, cevizi çevreleyen altın sarısı zara neredeyse hiç hasar vermediğinden, aflatoksin gibi bakterilerin ürün yüzeyinde oluşması önlüyor. Bu da artık sınırların olmadığı uluslararası gıda ticaretinde avantaj sağlıyor.” yorumunda bulundu.

gökmen_akyürek foto - cozunurluk dusuk

Üretim Parkurunda ürünü uzun süre dolandırmadan sonuç alınan bir proses mekanizması geliştirdiklerini dile getiren Gökmen Akyürek, “Dünya Gıda Piyasası’nda, son yıllarda, ekonomik olarak en çok gelir getiren meyvelerden biri ceviz. Bunun farkında olan Dünya ülkelerinden Çin ve Amerika ile son 15 yıllık süreçte de Türkiye ceviz üretimine ağırlık verdi. Cevizin dış yüzeyine zarar vermeden, formunu koruyarak kabuğundan ayırmak sektör temsilcileri için önemli. Biz de ihtiyaca cevap veren nitelikte bir makine ve üretim prosesine imza atmış bulunuyoruz. Ülkemiz Kuruyemiş Piyasasına hayırlı olsun.” dedi.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir