AKY TECHNOLOGY İLE 2019’DA DA TEKNOYENİLİK ZAMANI SÜRECEK

DJI_0024 copy küçültülmüş hal

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, “Kuru Gıda Sektörüne eleme makineleri üreten bir kuruluşuz. Ancak sektör alanımızı yeni ürünlerle genişletiyoruz. Ceviz, badem gibi kabuklu ürünler; kuru üzüm, kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveler için de teknolojiler geliştireceğiz. Şimdi biraz esnemek gerek,  2019 yılında yeni ürünler için yepyeni makinelerle geliyoruz.” dedi.

AKY Technology, Hububat ve Kuruyemiş Eleme Teknolojileri geliştirerek, makine imal etmektedir.  2015 yılında, Mersin’de yüzde 100 yerli sermayeyle kurulmuştur.  Mersin- Tarsus 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim fabrikası ve 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde ise imalat fabrikası bulunan Kuruluş, toplam 40Bin metrekare alanda makine ve ekipmanlar üretmektedir. Bugün itibariyle, ortalama 350 çalışanı ile Türkiye ve Dünya Kuru Gıda Sektörüne hizmet eden AKY Technology, yılda 150 adet anahtar teslim tesis kurabilme kapasitesine sahiptir.

 

gökmen_akyürek foto - cozunurluk dusuk

Gökmen Akyürek, “Çok Ülke, Çok Çeşit Prensibi ile Çalışıyoruz”

2019 yılında ihracata daha da ağırlık vereceklerini belirten Gökmen Akyürek, “AKY Technology olarak, 2018 yılını büyüme ile karşıladık. Yılın son çeyreğinde para kurlarında yaşanan yukarı doğru hareket, iç piyasada durgunluğa neden oldu. Bu süreçte de pozisyonumuzu başarıyla koruduk. 2019’da üretim ve satış stratejimiz ihracatı artırmak üzerine olacak.” dedi.

47 ülkeye makine satışı gerçekleştirdiklerini belirten Gökmen Akyürek, “Kuru Gıda Sektörüne makineler üreten bir kuruluşuz. Ancak sektör alanımızı yeni ürünlerle genişletiyoruz. Ceviz, badem gibi kabuklu ürünler; kuru üzüm, kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveler için de teknolojiler geliştireceğiz. Şimdi biraz esnemek gerek,  yeni ürünler için yepyeni makinelerle geliyoruz.” diyerek sözlerine devam etti.

 

Robot sistemleri, analiz makineleri, manyetik ayırıcılar üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Gökmen Akyürek, “2019 yılında Antepfıstığı Çıtlatma Makinesi ve Antepfıstığı Soyma Makinesi gibi heyecan uyandıracak makinelerle geliyoruz.” müjdesini verdi.

ceviz makinesi çözünürlüğü düşük

AKY Technology, Ceviz Kırma Makinesi’ni 2018 yılında Piyasaya Sürdü

AKY Technology, Türk Patent Enstitüsü’nden onaylı bir Ceviz Kırma ve Temizleme Makinesi geliştirdi. Teknoloji, ince kabuklu olmak koşuluyla ürünü kabuğundan ortalama %98 oranında ayırmayı ve bunu yaparken de, iç cevizi %75 ve üstü oranında kelebek formunda iki parçaya bölmeyi vadediyor.

Gökmen Akyürek, “Ceviz Kırma ve Temizleme Makinesi, Chandler, Fernor gibi 20 farklı Amerikan ceviz türünde denendi. Ürünü kırma metodu sayesinde, cevizi çevreleyen altın sarısı zara neredeyse hiç hasar vermediğinden, aflatoksin gibi bakterilerin ürün yüzeyinde oluşması önlüyor. Bu da artık sınırların olmadığı uluslararası gıda ticaretinde avantaj sağlıyor.” yorumunda bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir