GÖKMEN AKYÜREK “İDDİALIYIZ! CEVİZ PİYASASI BU MAKİNEYİ KONUŞACAK”

gökmen_akyürek foto - cozunurluk dusuk

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, “Ceviz son yıllarda Dünya Gıda Piyasası’nda yükselen bir meyve. İç cevizi kabuğundan neredeyse hasarsız ayırarak kalitesini korumak önemli. Kuruyemiş sektörü temsilcilerinin, bu ihtiyacına cevap verecek nitelikte Türk Patent Enstitü’nden onaylı bir makine geliştirdik.” dedi.

 

Hububat, bakliyat, kuruyemiş, tohum ve yağlı tohum alanında teknolojiler geliştirerek üreten AKY Technology, Mersin- Tarsus 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üretim fabrikasında, Türk Patent Enstitüsü’nden onaylı bir Ceviz Kırma ve Temizleme Makinesi geliştirdi. Teknoloji, ince kabuklu olmak koşuluyla ürünü kabuğundan ortalama %85 oranında ayırmayı ve bunu yaparken de, iç cevizi ortalama %75 oranında kelebek formunda iki parçaya bölmeyi vadediyor.

ceviz makinesi çözünürlüğü düşük

2 buçuk yıllık AR- GE çalışmalarının sonucu

Hububat, bakliyat kuruyemiş, tohum ve yağlı tohum alanında ortalama 350 makine ve ekipman üreten AKY Technology’nin İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, yeni teknolojileriyle ilgili bilgi verdi. “2,5 yıllık bir araştırma- geliştirme sürecinin ardından “Kabuklu Ceviz Kırma Makinesi” geliştirildi ve imal edildi. Ayrıca, Ceviz İçi İşleme Prosesi de oluşturuldu: Kısa sürede yüksek kapasitede ürün verme, iç cevize en az zar hasarı vererek kırmak, yine iç cevizde en yüksek iki parça kelebek formunu yakalamak makinenin özellikleri arasında…  Teknolojinin kullanım kolaylığı, montaj kolaylığı ile ülke teknik standartlarına uygunluk, ülke sağlık güvenliği standartlarına uygunluk gibi avantajları da var. ‘AKY Technology Ceviz Kırma Makinesi’ patentli teknolojimizdir.” dedi.

fft16_mf1236633

Amerikan Tipi Cevizlerde Harika Sonuç

Kuru gıda sektörü temsilcilerinin ihtiyaçlarına çözüm niteliğinde inovatif fikirlerle makineler geliştirdiklerini ifade eden Akyürek, “Ceviz Kırma ve Temizleme Makinesi, Chandler, Fernor gibi 15 farklı Amerikan ceviz türünde denendi. Ürünü kırma metodu sayesinde, cevizi çevreleyen altın sarısı zara neredeyse hiç hasar vermediğinden, aflatoksin gibi bakterilerin ürün yüzeyinde oluşması önlüyor. Bu da artık sınırların olmadığı uluslararası gıda ticaretinde avantaj sağlıyor.” yorumunda bulundu.

Üretim Parkurunda ürünü uzun süre dolandırmadan sonuç alınan bir proses mekanizması geliştirdiklerini dile getiren Akyürek, “Dünya Gıda Piyasası’nda, son yıllarda, ekonomik olarak en çok gelir getiren meyvelerden biri ceviz. Bunun farkında olan Dünya ülkelerinden Çin ve Amerika ile son 15 yıllık süreçte de Türkiye ceviz üretimine ağırlık verdi. Cevizin dış yüzeyine zarar vermeden, formunu koruyarak kabuğundan ayırmak sektör temsilcileri için önemli. Biz de ihtiyaca cevap veren nitelikte bir makine ve üretim prosesine imza atmış bulunuyoruz. Ülkemiz Kuruyemiş Piyasasına hayırlı olsun.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir