Ankaralı Küçük Teknoloji Şirketi Neler Yapıyor?

Kimse inanmazsa siz inanın, onlar da  nasılsa eninde sonunda inanır. Belki bu cümleler bazılarınıza çok klasik gelecek, yüz yıllık laflar diyeceksiniz. Belki de öyle, ama başarı hikayelerinin kahramanları hep aynı sorunla karşılaşıyor. Demek ki dünyanıın her yerinde değişmeyen bir girişimci kaderi var.

Yeterince paranız var, başlangıç için çok küçük bir ekibiniz, dünyanın her yerine satabileceğiniz bir ürün fikriniz var. Peki iş yapmak ve başarılı olmak için başka ne gerekiyor? Size inanacak insanlar elbette. Peki bunlar yoksa siz olsanız ne yapardınız?

Belki de Alper Yakar’ın yaptığı gibi önce kendinize inanırdınız, “ben yapacağım herkes bana karşı da olsa yapacağım!” demelisiniz.

İşte bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda iş arkadaşıyla Türk malı sunucu yapıp dünyaya satan, henüz kimselerin adını bile duymadığı Ankaralı küçük teknoloji şirketi Alpin Technology bunu yapmaya çalışmış. Hatta İlk sunucularını dünyaya satmayı başardılar bile, Etiyopya, Bosna Hersek, Pakistan, Irak, Suriye, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Özbekistan gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdiler. Henüz bir yerde haber de olmadılar isimlerini de kimse bilmiyor.

Türkiyede kimse bizden yeterince ürün almıyor, her yerde karşımıza Gartner raporunu çıkarıyorlar, belki bir gün Gartner raporunu da alırız diyorlar. Ama o güne kadar da durmayacağız.

Şu anda Yerli Malı belgesini almak için başvurularını tamamlamak üzereler.

Alpin Technology hedefini şöyle açıklıyor; Günün birinde her şeyini bizim ürettiğimiz ürünlerle Türkiye pazarında iyi bir oyuncu olmak. Türk mühendis ve yazılım uzmanlarımız tarafından geliştirilmiş, uluslararası standartlarda TSE, ISO, CE, ROHS ve TUV sertifikalarına sahip teknolojik ürünlerimizi dünyaya Türk Malı olarak sunmaktan gurur duyuyoruz.

Alpin Technology  Sunucu, Veri Depolama, Video Konferans ve Yüz Tanıma sistemleri üretimine odaklanmış durumda.

Alpin Technology’nin Kısa Hikayesi

Alpin Technology kendisini Noktasal ve yenilikçi çözümlerimiz ile artan dünya rekabeti koşullarında müşterilerimizin başarılı olmasını sağlayan güvenilirliği yüksek bir teknoloji firması olarak tanımlıyor.

2016 yılında Ankarada bir apartman dairesinde kuruldu. Türkiyede ne yazık ki garaj kültürü yok. Şimdilerde bir teknokente taşınma planları var. 7 kişilik bir ekiple işe başlayan şirket, şu anda 15 kişi ile yoluna devam ediyor. Data Center ekipmanları üretmek için çalışan ekip şu anda Sunucu, Veri Depolama, Video Konferans ve Yüz Tanıma ürünlerini tamamladı ve satıyor. Alpin’in ekibi yazılım, donanım, system ve projelendirme konularında uzun yıllardır çalışmış insanlardan oluşuyor.

Alpin Technology’i daha yakından tanımak için www.alpintechnology.com adresine biz göz atın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir