CICILS 2015 LAS VEGAS’ TA TOPLANDI

Ekran Resmi 2015-06-05 14.32.15

CICILS 2015 kapsamında Dünya Bakliyat Firmaları Las Vegas’ta buluşuyor. 12 – 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyon, dünya bakliyat piyasasındaki şirketler arasında kalite zincirini kurmayı ve iletişimi artırmayı hedeiyor. 

Ekran Resmi 2015-06-05 14.31.35Bakliyat Sanayicilerini çatısı altında toplayan uluslararası ölçekli bir konfederasyon olan CICILS IPTİC (Uluslararası Bakliyat Ticaret ve Sektörleri Konfederasyonu), 18 ulusal derneği ve 55 ülkede, 600’ün üzerinde özel sektör üyesini bünyesinde buluşturmakta.CICILS IPTIC bu yıl ki toplantısını ABD’nin Las Vegas Kenti’nde gerçekleştirecek.Bakliyat Sanayisinin kalbi 2015’te Las Vegas’ta atacak. Her yıl Dünyanın farklı bir şehrinde düzenlenen CICIL Dünya Bakliyat Toplantısı, bu yıl ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilecek.3 gün sürecek etkinlik çerçevesinde; Dünyanın ve bütün insanlığın evrensel sorunları arasında olan; iklim değişikliği problemine, dünyadaki açlık sorununa, küresel yiyecek güvenliğini tesis etmekte faydalanılabilecek mercimek, fasulye nohut gibi baklagillerin üretiminin önemine ve teşvikine, obeziteye karşı sağlıklı beslenmek için çözümlere değinilmesi tahmin ediliyor. Dünya Bakliyat Yılı 2016 CICILS IPTIC’in gündemindeAyrıca T.C. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker öncülüğünde Türk Delegasyonunun önerisi ile (BM) Birleşmiş Milletler Yiyecek ve Tarım Organizasyonu 2016 Yılını Dünya Bakliyat Yılı ilan etti.Bakliyatın önemine bütün dünyada dikkat çeken bu karar, baklagillerin sağlıklı bir gıda ürünü olduğuna vurgu yaparak dünyadaki beslenme sorununa karşı etkili bir çözüm olduğunu anlatan, geniş kitleleri bilgilendirme amaçlı organizasyon ve etkinlikleri içeriyor. CICILS IPTIC dünyada sektörün çatı kuruluşu olarak bu döneme vurgu yapacak kuruluşlardan. CICILS’in Las Vegas buluşmasında Bakliyat sektörüne faydalı dönüşler sağlamak yönünde yaklaşım sergileyeceği ve çalışmalar yapacağı tahmin ediliyor.

CICILS IPTIC  Hakkında

50 yılı aşkın süredir Dünya Bakliyat Ticaretine hizmet eden ve firmaların iletişim ağını güçlendirerek ticari hareketin hızlanmasına ortam yaratan (CICILS IPTIC) Uluslararası Bakliyat Ticaret ve Sektörleri Konfederasyonu, sektördeki kaliteyi yüksek tutmayı hedefliyor. Kar amacı gütmeyen oluşum, 100 milyar dolardan fazla değerde küresel bir sektör olan Bakliyat sektörüne hizmet ediyor. Üretim, işleme, pazarlama ve dağıtım dallarında çalışan 55 ülkeden 600’ü aşkın şirket temsilcisi her yıl CICILS IPTIC’in düzenlediği kongrelerde bir araya geliyor.Merkezi Dubai’de olan CICILS IPTIC’in Gönüllü Komite Başkanlığı görevini uzun yıllardır Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Hakan Bahçeci yapmakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir