#BENCEMAKARNA, MAKARNA FESTİVALİ BAŞLADI

Makarna-Festivali

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan tarihi Sirkeci Garı, 23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında “Makarna Festivali” ne ev sahipliği yapacak.  Restoranlar, makarna üreticileri, yağ ve sos firmaları, peynir ve baharat üreticileri ile aşçılık ve mutfak okullarının yer alacağı; ulusal ve uluslararası alanlarda isim yapmış ünlü şeflerin workshoplarının organize edileceği festival, Akdeniz mutfağının gözde makarnalarının sunumunun yapılacağı bir arenaya da dönüşecek.

 

23- 25 Eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul Sirkeci Garı’nda Makarna Festivali düzenleniyor. Öncelikli olarak makarna üreticilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Festival, ulusal ve uluslararası arenada tanınan şefleri de buluşturacak. Farklı tatların sunumunun gerçekleştirileceği Makarna Festivali 2 gün sürecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenen halka açık etkinlik için, biletler aylar öncesinden satışa çıkarıldı. Tadım ekinliklerinin halkın yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor.

100’lerce leziz makarna tarifi, İstanbul’un en önemli gurmeleri tarafından değerlendirilecek. Yöresel ve Dünya makarnaları ile tanışmak, tatmak ve makarna aşkı yaşamak isteyen herkes Biletix gişelerinden bilet alarak Makarna Festivalini ziyaret edebilir.

Mersin’de üretim alanı bulunan Türk makarna markası Arbella’da festivaldeki yerini aldı.

Türkiye’nin öncü makarna üreticilerinden Arbel Grup, Arbella markası ile makarna sektöründe önemli yeniliklere imza atıyor. Kanada’da bulunan AR- GE Departmanı öncülüğünde yeni tatlar geliştiren, paketleme alanında inovatif fikirler üreten kuruluş, Makarna Festivali’ndeki yerini de aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir