Tarım Sigortasına Talep Arttı

Tarım Sigortasına Talep ArtıTürkiye’de bu yılın başından beri yaşanan don, sel ve fırtına olayları tarım sigortasına çiftçinin talebini arttırdı.
Geçtiğimiz yıl ağır kış koşullarından etkilenen ülkemizde tarım alanları hasar görmüş ve bu üreticiyi olumsuz yönde etkilemişti. Yaşanan yoğun hasarın ardından çiftçiler bu yıl önlemlerini alarak doğal afetlerle başedebilmenin yollarından biri olarak tarım sigortasına yöneldi.

2015 yılı şubat ayı ortasına kadar Türkiye genelinde tüm tarım sigortası branşlarında düzenlenen poliçe sayısı, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 147 oranında artış ile 308 bin adede yaklaştı. Yine aynı dönemler karşılaştırıldığın yıl sigortalanan alan geçen yıla göre yüzde 134, sigortalanan varlık bedeli ise yüzde 91 oranında ciddi bir artış gösterdi.

Tarsim 2015 Yılına Yeniliklerle Geliyor
Tarsim yeni uygulamaları üreticinin hizmetine sundu. 2015 yılından itibaren, Bitkisel Ürün Sigortaları branşında, açık alan meyve bahçeleri ve bağlar için dolu ağı ve örtü sistemleri, dolu, fırtına, hortum, deprem, yangın, sel ve su baskını riskleri için teminat kapsamına alındı. Ayrıca yine bu branşta yağ gülü ürünü teminat kapsamına alındı; buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için “Sap Teminatı” ek olarak verilmeye başladı.

Tarım Sektörü
Entegre Yönetim Bilgi Sistemi (TARSEY)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir