Nevşehir’den Sertifikalı Çobanlar Geliyor

Untitled1
Nevşehir’den Sertifikalı Çobanlar Geliyor

Nevşehir’de küçükbaş hayvancılığı geliştirerek hizmet kalitesini yükseltmek için Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz öncülüğünde çalışmalara başlandı.İşkur işbirliği ile “Sürü Yönetimi (Çobanlık) Kursu” açıldı. Kurs süresince Sürü Yöneticisi adaylarına sigortalarını yaparak 20 TL’lik harçlık verilecek ve kurs bitiminde alacakları belgelerle sertifikalı çoban olacaklar.
Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de hayvan sayısında son üç yılda artış görüldü.

Şehirde 2012 yılında 30 bin civarında olan hayvan sayısı 2015 yılında 104 bine yükseldi. Bu artış çobanlık mesleğinin önemini artırarak daha iyi hizmet veren çobanlara duyulanihtiyacı artırdı.

Nevşehir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz değişen şartlara uyumlu Olarak, Nevşehir’de Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Sürü Yönetimi Kursu’nu” hayata geçirdi.

Mesleğin eğitimli kişiler tarafından yapılması amacıyla İşkur işbirliği ile açılan kursa ilk etapta 20 kursiyer katıldığı açıklandı. Kursiyerler veteriner hekimlerden hayvan bakımı, hayvan sağlığı, süt sağımı ve hijyen konusunda eğitim alacak.

Nevşehir, İşkur İl Müdürü İlhan Temel bu kursların yenilerini açacaklarını belirtti.

Sertifikalı Çoban Çalıştıran Üreticilere 5 bin lira destek Eğitimli çobanlara duyulan ihtiyacın artması üzerine hayata geçirilen proje kapsamında Sertifikalı Çoban istihdam eden üreticiye devlet eliyle 5 bin lira destek verilecek. Bakanlık TARSEY sayesinde çiftçinin işini kolaylaştırmayı ve verimi artırmayı hedefliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir