TUSAF 2015’TEN Çok Umutlu

TUSAFGeçen yıl kuraklıktan etkilenerek üretimin azaldığına dikkat çeken TUSAF Başkanı ERHAN Özmen, Un Sanayi’nin bu yıl devlet desteği ile sıkıntılarını giderdiğini belirterek hava koşullarının da iyileşmesi ile 2015 yılının daha verimli geçireceğini ön gördüklerini belirtti.

Türkiye buğday piyasalarının 2013-2014 sezonunda sıkıntılı günler geçirdi. 2013-2014 sezonuna Türkiye ve Mısır kuraklık sorunu ile karşı karşıya kalarak Dünyadaki diğer ülkelerden ayrıldı. Ancak Tarım Bakanlığı ve TMO bu süreci başarı ile yöneterek un piyasasındaki kuraklık sorunun en az hasarla atlatılmasını sağladı.

Un Sanayicisi 2014’te 109 ülkeye 931 milyon dolarlık ihracat yaptı. Un Üretiminde En Yakın Rakip Kazakistan Türkiye 109 ülkeye 2 bin 184 M/T un ihraç etti. Bölgedeki en yakın rakip olan Kazakistan’dan ise 400 Bin Ton daha fazla ihracat yapıldığını belirten TUSAF Başkanı Özmen, 2015 yılı ilk iki aylık döneminde ise ihracatın geçen yıllara oranla gerilemesinin moralleri bozmaması gerektiğini ileriki aylarda durumun telafi edileceğini belirtti.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) Uluslararası Kongre ve Sergisi 11 kez. 6-8 Mart 2015 tarihinde düzenlendi. TUSAF’ın düzenlediği 3 gün süren Kongre’de geçen sezonlarda yaşlanan sorunlar masaya yatırıldı. “Buğday ve Sağlık” kongrenin temel konusu idi.

“Buğday, Ekmek ve Sağlık konulu oturum Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol’ün yönetiminde yapıldı. İkinci oturumda ise “Buğday” tartışıldı.

Kongere’ye T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, TMO  Genel Müdürü Mesut Köse, Avrupa Değirmenciler Birliği Başkanı Garv Sharkev katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir