İSPANYA’DA ANTEP FISTIĞI ÜRETİMİ REVAÇTA

İspanya’da Antepfıstığı tarımı 2018 yılı içerisinde %30 arttı.

Freshplaza.com web sitesinden alınan habere göre; 2018 yılında, İspanya’da fıstık ezmesi üretimi %30 oranında artınca fıstık üretimi de buna bağlı olarak 7 bin tonun üzerine çıktı. İspanya Tarım Bakanlığı tarafından yayınlanan “Mahsul Verimi ve Arazi Verimi Anketi”ne göre, İspanya’da 2017’de 15.847 hektar, 2018’de ise 20.415 hektar mahsul elde edilmiştir.

Pek çok üretici, yükselen bir pazar olan, Antep fıstığı yetiştiriciliğine bahis oynuyor. Antepfıstığı talebindeki artış, aynı zamanda hem bitkinin üretimini hem de meyvenin yetiştiriciliğini teknikleştirme ihtiyacında bir artışa neden oldu.

İspanya’da peyzaj ve çevre düzenlemesi üzerine uzman kuruluş Projar Group’un İletişim Müdürü Miriam Carretero, “Antepfıstığı ağacı çöl ve tuzlu bölgelere özgüdür ve olumsuz hava koşullarında hayatta kalabilir. Gelişimi için nispeten soğuk kışlar ve çok düşük nem ile uzun- sıcak yazlar gerektiğinden İspanya’nın bütün coğrafi alanları ekimi için uygun değildir. Kastilya-La Mancha, İspanya’nın antep fıstığı üretiminin% 70’inden fazlasını oluşturuyor, bunu Endülüs ve Ekstremadura gibi diğer bölgeler izliyor.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir