TARIM-ÇEVRE, İKLİM VE ORGANİK TARIM TEDBİRİ İÇİN IPARD II – DÖRDÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYIMLANMIŞTIR

080920171551097121399

TKDK Resmi Web Sitesi’nden alınan bilgiye göre; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 7 Eylül 2018 tarihinde “Tarım-Çevre, İklim ve Organik Tarım Tedbiri” için IPARD II Programı Dördüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarım-Çevre, İklim ve Organik Tarım Tedbiri” için başvurular alınacak ve tedbir pilot bölge olarak Ankara İli Beypazarı ilçesinde uygulanacaktır.
Diğer IPARD II uygulama illerinden başvuru alınmayacaktır.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), pilot bölge olarak seçilen Ankara’nın Beypazarı ilçesinde uygulanmak üzere 1,6 milyon avro hibeyle desteklenecek toprak örtüsü yönetimi ve toprak erozyonu kontrolü için yeni başvuru çağrı ilanı yayımladı.

Çevre dostu uygulamaları karşılığında sağlanacak bu mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla hazırlanan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı fonundan oluşuyor. Program çerçevesinde kullandırılacak mali katkı geri ödemesiz olarak kullandırılacak.

Toprak örtüsü yönetimi ve toprak erozyonu kontrolüne katkı sağlamayı amaçlayan bu tedbir kapsamında, aynı tarımsal parsellerde 5 yıl boyunca IPARD II Programı’nda belirtilen tarım-çevre gerekliliklerine uyum sağlayarak fiğ veya korunga eken çiftçilere destek sağlanacaktır. 5 yıllık uygulama taahhütü veren üreticilere 2 paketten birini tercih etmeleri halinde destek ödemesi yapılacaktır. Birinci paket kapsamında, 5 yılın 3’ünde fiğ ekimi yapan üreticilere hektar başına yıllık olarak hibe verilecek. İkinci paket kapsamında ise 5 yıl boyunca korunga ekimi yapan üreticilere hektar başına yıllık olarak ödeme yapılacak. Ayrıca, danışmanlık hizmeti kullanılıyorsa yalnızca ilk yıl için danışmanlık ücreti desteği sağlanacak. Beypazarı çiftçimize 1,6 milyon avroluk yeni hibe paketimiz hayırlı olsun.

Başvurular Ocak 2019’da yapılacak.

DESTEK BÜTÇESİ: Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarım-Çevre, İklim ve Organik Tarım” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir;

TEDBİR ADI: Tarım-Çevre, İklim Ve Organik Tarım

SEKTÖR ADI: Toprak örtüsü yönetimi ve toprak erozyonu kontrolü

DESTEK ORANI: %100

TOPLAM DESTEK BÜTÇESİ (AVRO): 1.623.529

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir