Anadolu’da Ekonomi Buluşmalarının 4. durağı Mersin

l27a7070-rVXX 

13.12.2017 tarihinde yayınlandı

Anadolubank’ın 20. yılı dolayısıyla düzenlenen Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları Toplantısı’nın 4’üncüsü Mersin’de düzenlendi. Bloomberg HT ana sponsorluğunda, Güzem Yılmaz Ertem’in moderatörlüğünde düzenlenen toplantının konukları Anadolubank Genel Müdür Vekili Namık Ülke, Anadolubank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı İlhan Küçükahmetler, Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir oldu. 

 

Toplantıda Mersin ekonomisine dair geniş bir perspektif çizerek 2018 yılı hedefleri hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, önümüzdeki süreçte öncelikli hedefin kent ihracatı içinde yüksek teknolojili ürün ihracat oranını artırmak olduğunu söyledi. Çalışmaları Endüstri 4.0 odaklı sürdüreceklerini vurgulayan Aşut, “Yüksek teknolojili ürün talebimizi her fırsatta dile getirdik. Sayın Bakanlarımız ve Hükümetimiz sesimizi duydu. Önümüzdeki süreçte bu hedeflerimize ulaşmamıza yönelik 5 farklı yatırım sözü aldık. Kentimize önemli ev ödevleri verildi. Bu yatırımlarla birlikte Marmara’ya alternatif Doğu Akdeniz Endüstri Bölgesi olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ise kentin tarım potansiyeline yönelik değerlendirmelerinin ardından sektörün gelişebilmesi adına atılması gereken adımlar noktasındaki beklentileri dile getirdi. “Türkiye’nin enerji sektöründe ileri gitmesi için doğal kaynakları yok ama tarımda ilerlemesi için katmadeğeri yüksek ürünler üretilmesi adına alınabilecek çok yol var” diyen Özdemir, tarımda teknolojinin geliştirilmesinin önemine değindi.
Anadolubank Genel Müdür Vekili Namık Ülke, “Ülkemizin en büyük serbest bölgesine ve en önemli limanlarından birine sahip olan Mersin 2,5 milyar dolara yakın dış ticaret hacmi, bir çok farklı sektörü barındıran ekonomik coğrafyası ve yenilikçilik faaliyetleri ile öncü bir şehir. Bu özellikleri nedeniyle Mersin’i öncelikli duraklarımızdan biri olarak belirledik” dedi.
Yerli sermayeli bir banka olmanın getirdiği milli sorumlulukla tarımı sadece bir iş olarak değil, ülkenin kalkınmasının temellerinden biri olarak gördüklerini belirten Anadolubank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı İlhan Küçükahmetler ise, “Tarımsal faaliyet döngüsünde yer alan tüm birimleri ortak geleceğimiz iç in etkin, verimli kılmak ve sürdürülebilir tarıma destek olmak misyonumuzdur” dedi.
Türkiye ve dünyada 2017 yılının ekonomik açıdan nasıl geçtiğini değerlendiren Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen ise ardından 2018 yılı beklentilerini anlattı. 2018’de tüketim coşkusunun biraz daha devam edeceğine inandığını kaydeden Şen, “Yatırımlar da bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. Belki bu yılsonunda beklediğimiz gibi yüzde 6,5-7’lik büyüme olmaz ama yüzde 4 – 4,5 arasında bir büyüme beklentisi bulunmakta” dedi.

Kaynak: mtso.org.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir