Çiğ Antep Fıstığı İçi (Taze, Yaş ve Kavrulmamış)
Tarladan evinize, tertemiz ve doğal lezzeti içinde Antep Fıstığı içi.
Antep fıstığı ağacında yetişen kabuklu bir meyvedir. Sakızağacıgiller familyasından olan Antep fıstığı ağacının açan çiçekleri olgunlaştığında 2-2,5 cm uzunlukta, dışı kırmızımsı ve yumuşak kabuklu, içinde yine sert kabuğu olan ve bu kabuğun içinde de renkli içi bulunan bir meyve verir.
Antep Fıstığı İçi
Ülkemizde büyük bir çoğunluğu Gaziantep bölgesinde yetiştirilen ve bu nedenle adını da bu bölgeden alan antep fıstığı, en sevilen kuruyemiş çeşitlerinden birisi olarak biliniyor. Her sene Eylül ayında gerçekleştirilen Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali’nin simgesi olan antep fıstığı, bu özelliği ile ülkemizin en popüler yemişleri arasında geliyor. Antep fıstığı ayrıca taşlı, kurak ve kireçli topraklarda, hiçbir kültür bitkisinin boy veremeyeceği zorlu yaşam şartlarında yetişmesine rağmen besin değeri yüksek ve lezzetli meyveler vermesi nedeniyle Yeşil Altın ve Altın Ağacı isimleri ile de tanınıyor. Günde ortalama 10 – 12 adet yenildiği takdirde iç antep fıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacının tamamını karşılaması ile de oldukça popüler. Tatlılarda da sık sık kullanılan kuruyemişler arasında bulunan antep fıstığı içinin besin değerleri ise bu kuruyemiş türünü en faydalı besinlerden birisi haline getiriyor.
Antep Fıstığı İçi Besin Değerleri
Antep fıstığı içinin besin değerlerine bakıldığı zaman 100 gramında ortalama 560 kalori olduğu görülüyor. Yine 100 gramında 45 gram yağ barındıran iç antep fıstığı, aynı zamanda 28 gram karbonhidrat, 20 gram protein, 1 miligram sodyum ve 1025 miligram da potasyuma sahip. Oldukça lezzetli olan ve dalından koparıldığı gibi hiçbir işleme maruz bırakılmadan satışa sunulan antep fıstığı içi, özellikle hamur işi ürünleri ve tatlılar ile mükemmel bir uyum gösteriyor.
Antep Fıstığı İçinin Kullanım Alanları
Antep fıstığının kullanım alanlarına bakıldığı zaman keklerde, tatlılarda, kurabiyelerde ve benzeri hamur işi ürünlerinde sıkça kullanıldığı görülüyor. Antep fıstığı içi ezilerek fıstık ezmesi adı altında satışa da sunuluyor. Başlı başına çerez şeklinde de yenebilecek olan iç antep fıstığı, yararlı pek çok özelliği ile birçok hastalığa karşı şifa niyetine kullanılıyor. Buna göre yeşilin en güzel tonlarına sahip olan antep fıstığının yararlarını merak edenlere en bilinen bazı faydalarından söz edilebilir.
Antep Fıstığının Faydaları
100 gram olarak tüketildiğinde günlük vitamin B1, fosfor ve protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 35’ini karşılar.
Kandaki kolesterol derecesini düşürür.
Koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Şeker hastalığına karşı kullanılabilir.
İnce bağırsaklardaki glikoz emilimini azaltarak kan şekerinin yükselmesinin önüne geçer.
Nekahet dönemlerinin çok daha rahat ve kısa geçmesini sağlar.
Akciğerler için iyi bir iltihap temizleyicisi olarak kullanılabilir.
Göğsü yumuşatması ile bilinir.
Vücut ağrılarında ağrı dindirici olarak kullanılabilir.
Öksürüğün geçmesine destek olur.
Vücuda enerji verici olarak kullanılabilir. Yorgunluğu giderir.
Zihni ve vücudu kuvvetlendirici olarak tercih edilebilir.
Böbrek ve safra kesesi ağrılarında tedavi edici etki gösterir.
Afrodizyak etki yaratarak cinsel arzuların uyarılmasını sağlar.
Doymamış yağ asitleri ile kansere karşı koruyucu etki gösterir.
Çocuklarda zekâ gelişimine katkı sağlar.
Kansızlığa karşı doğal tedavi seçeneklerinden birisidir.
Özbeyoğlu Kuruyemiş'in 1955'ten bu yana tarladan fabrikaya, fabrikadan özenle kendi tasarladığı özel kavurma fırınlarında lezzetlendirdiği mis gibi kuruyemişler; şimdi bir tıkla evinizde.
GÜVENLE ve AFİYETLE YİYİN..
Ürün Menşei: Türkiye