Bakan Özlü Arbel A.Ş Ar-Ge ve Analiz Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirdi.

DSC_0554

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mersin’de düzenlenen ’Akdeniz Ekonomi Forumu’na katıldı.

Bakan Özlü Mersin üniversite bir dizi programa katıldıktan sonra merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Arbel A.Ş Tesislerinde bulunan makarna üretim ve paketleme tesisinde incelemelerde bulundu.

Arbel A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ye Tesis içinde Yürütülen Enerji Santralin den Sırası ile mal kabulü,  Analizini, işlenişi, Üretim ve kapasitesini anlattı.

Hasan Arslan; İnovasyona çok önem veren bir markayız, Tesislerimiz Dünya standartlarında üretim Hatlarına ve teknoloji kapasitesine sahiptir.

Anadolu Durum Buğdayından elde ettiğimiz Makarnanın ham maddesi olan irmiği de üreterek, aylık irmik üretim miktarımız 13.000 tona ulaşmıştır. Yaklaşık 20 çeşidi bulunan Arbella Makarnaları, üretim miktarı şuan 10.000 tondur. Başta Afrika ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkeleri, Amerika, Kanada ve Japonya gibi Birçok Ülkeye bu ürünlerimizi ihraç etmekteyiz diyen Hasan Arslan Kuruluşumuz 25 yılı aşkın süredir Uluslararası Yardım Kuruluşları, Kızıl Haç, Birleşmiş Milletler Yardım Kuruluşlarının gıda ve acil yardım malzemeleri tedarikçisi olarak da faaliyet göstermektedir. Dedi.

Hasan Arslan  sayın bakanımızı tesislerimizde ağırlamaktan memnun olduğunu dile getirirken Akdeniz Ekonomi Forumuna katılan Bakan Özlü Merkezi Mersin de olan Arbel A.Ş Tesislerini gezerek Bilgi alışverişinde bulundu. Endüstri 4 ,0 Hakkında bilgiler veren Bakan Özlü Ar-Ge ve Analiz Laboratuvarı’nın açılışını da gerçekleştirdi.

Özlü; Ülkemiz açısından ve Şehrimizin bu güzide ailesinin yaptığı işleri yakinen takip etmekteyim ve başarılı buluyorum İnovasyona önem veren bir kuruluş olduğunu gözlemliyorum, bu Ar-ge Laboratuvarı’nın hayırlı uğurlu olmasını dilerim dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir