Hüseyin Arslan’a Yaşam Boyu Katkı Ödülü ve Şövalyelik Unvanı verildi

DWfjcRtW4AIDEOo

Dünya Bakliyat Federasyonu Başkanı Hüseyin Arslan’a Hindistan’da Yaşam Boyu Katkı ödülü ve Batı Afrikanın en önemli ülkelerinden Burkina Faso Cumhuriyetin’den  Şövalyelik unvanı verildi.

Mersinli İş Adamı Merkezi Mersin’de bulunan Arbel A.Ş CEO’su aynı zamanda Dünya Bakliyat Federasyonu Başkanı olan Hüseyin Arslan’a Hindistan’da düzenlenen törende, Tüm Dünyada bakliyat Endüstri ve Sanayisine yaptığı büyük katkı ve çabasından ötürü, Hindistan Bakliyat Federasyonu tarafından “ Yaşam boyu başarı  ödülü ”verildi.

Törende bir konuşma yapan Arslan;  Hindistan’da Ülkeler itibariyle baktığımızda Dünya üzerindeki payı yüzde 25 ile ilk sırada yer alıyor, bunun yanında İthalatçı ülkeler sıralamasına bakıldığında ise yine ilk sırayı Hindistan almaktadır. Dünyanın en büyük bakliyat tüketicisi ise yine Hindistan’dır.  Dünya’da Bakliyat Piyasasının en büyük Ülkesinden böyle bir ödül almak çok gurur verici.

18 Şubat’ta  Burkina Faso Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kaboré tarafından devletin en yüksek nişanı olan “Chevalier De L’ordre National “ Şovalyelik Ünvanını Dünya bakliyatına yaptığı katkılar ve bunun Afrika ülkelerindeki küçük ölçekli tarım işletmelere Dünya’da Kadının Ülke Ekonomisine kattığı iş gücüne desteğinden dolayı verildi.

Hüseyin Arslan; Dünya’da Bakliyatın önemini gittikçe artığını hep birlikte görmekteyiz, bu konuda küresel önemli adımlar atılmaktadır. Bunun bir parçası olabilmek oldukça guru verici, Ülkem adına bu ödülleri almaktan bana ayrı bir onur vermektedir. dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir