TABADER’DEN DEĞİRMENCİLİĞİN DUAYENLERİNE VEFA GECESİ

tabader

TABADER (Tahıl Ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği), Türkiye’nin dünya liderliğine oynağını değirmencilik sektörü için anlamlı bir geceye 9 Aralık 2017 tarihinde imza attı. TABADER, Türkiye’de değirmenciliğin gelişmesinde ön ayak olan, ülkemizin un ihracatında dünya lideri olmasının taşlarını döşeyen isimleri ‘Duayenler Buluşması’nda bir araya getirdi. Sheraton Ankara Otel’de düzenlenen tarihî geceye sektörün tüm dallarından şirket temsilcileri ile akademisyenler şahitlik etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal’ın da hazır bulunduğu gecenin açılış konuşmasını yapan TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, değirmenciliğin önemine değindi.  Değirmenciliğin dünyanın en eski sanayi kolu olduğunu hatırlatan Bayram, bugün dünyada bir günde tüketilen gıdanın yüzde 70’ine yakınının değirmencilik makineleri tarafından işlendiğine dikkat çekti. Böylesine önemli bir sektörde faaliyet gösteren TABADER’in titiz bir çalışmanın ardından bu alanda Türkiye’nin ilerlemesine katkı sunan ‘duayenleri’ belirlediğini anlattı. “Bu gece, bir vefa gecesi, tarihe şahitlik gecesi. Sektörde 50 yıl, bir fiil emek vermiş, bilgi üretmiş, teknoloji üretmiş duayenlerin gecesi.” ifadelerini kullandı. Bu vefa gecesini, duayenleri unutmamak için ilerleyen dönemde de düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı. Prof. Bayram, TABADER’in sektöre yeni insan ve beyin gücü kazandırmak için de çalışmalarına devam edeceğini, bu kapsamda meslek okulları ve üniversitelerde bayrağı taşıyacak yeni kuşağı yetiştirmek için çabalayacağını vurguladı.

‘BAKANLIKLA İLİŞKİLERİNİZ TABADER İLE DAHA SAĞLIKLI YÜRÜYECEK’

Bayram’ın ardından kürsüye çıkan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal da GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba​’nın selamlarını iletti. Bakan’ın Doğu Anadolu seyahati sebebiyle programa katılamadığını söyledi. Geceye katılmaktan dolayı memnuniyetini aktaran Güldal, TABADER’in sektördeki firmalara ve kuruluşlara rehberliği hedefleyen çok değerli bir amaçla faaliyet gösterdiği övgüsünde bulundu. “Bürokratlar olarak işlerinizi kolaylaştırmaktan büyük mutluluk duyarız.” diyen Güldal, değirmencilik sektörü mensuplarının, bakanlıkla ilişkilerinin TABADER aracılığıyla çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürüyeceğine inandığını dile getirdi.

Güldal’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Sektörde 50 yılı deviren duayenler, isimlerinin okunmasının ardından teker teker sahneye geldi. Duayenlere plaketlerini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güldal verdi. Büyük onur yaşayan emektar isimler ile onları ayakta alkışlayan sektör temsilcilerinin duygulandıkları görüldü.

DEDELERİNİN YERİNE ÖDÜL ALAN TORUNLAR SALONU DUYGULANDIRDI

‘Sektörde Yarım Asır Kategorisi’nin ardından ‘Aramızdan Ayrılanlar’ kategorisinde plaketler verildi. Bu kategoride değirmenciliğe büyük emek verip kimisi yakın zamanda kimisi çok daha önce hayatlarını kaybetmiş isimler onurlandırıldı. 10 ismin yad edildiği bu kategoride ödülleri merhumların oğulları, kızları ve minik torunları gibi yakınları aldı. Özellikle sahneye çıkarak dedelerinin yerine ödülleri alan torunlar salondaki herkesi duygulandırdı.

Vefa gecesinde iki kategoride daha ödül verildi: Sektörün Gelişimine Katkı Verenler ve Sektöre Değer Katanlar. Sektöre Değer Katanlar kategorisinde, 10 yıl TUSAF Başkanlığı görevini yürüten, halen de Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı olan Erhan Özmen ve dünya değirmencilik sektörünün tüm paydaşlarını ilk kez bir fuarda buluşturan Parantez Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Zübeyde Kavraz ödüle layık görüldü. Gecenin sonunda TABADER üyelerine de üyelik sertifikaları verildi.

İşte vefa gecesinin onur listesi:

SEKTÖRDE YARIM ASIR:

AHMET KUNDURACI

DETLEF TREMER

ERGİN ÜNVER

KEMAL TAN

MAHMUT AKYOL

MEHMET ENVER ATASEVEN

NOYAN GALİP ERİK

NURULLAH ESKİYAPAN

  1. ÖMER LÜTFÜ ALAYBEYİ

RIFAT TANIK

PROF.DR SEZGİN ÜNAL

UĞUR BARLIK

PROF.DR ÜNSAL ÇAKMAKLI

ARAMIZDAN AYRILANLAR

AHMET ORHAN

FERRUH AYBAKAR

HATİCE AYBAKAR

İLHAN CAVCAV

İSMAİL ÇOLAK

MEHMET ALAPALA

MUSTAFA BARLIK

NECDET KAYA

ÖMER TEMİZKAN

RIDVAN KAVRUK

SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE KATKI VERENLER:

HÜSEYİN KAHYA

MÜFTAH UÇAK

ŞABAN BALCI

YAKUP YURT

 SEKTÖRE DEĞER KATANLAR:

ERHAN ÖZMEN

ZÜBEYDE KAVRAZ

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir