ULUSLARARASI BAKLİYAT KONFEDERASYONU 2017 BAKLİYAT KONGRESİ BAŞLADI

kongre bakliyat

Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu (GPC) 2017 Bakliyat Kongresi, Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlendi. Etkinlik, 10- 13 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. Dünya genelinde katılımın gerçekleştirildiği Kongre’de, Türkiye’nin dev bakliyat firmaları da yerini aldı. Katılımcı Kuruluşlar, bilgi alışverişi fırsatı yakalarken güçlü iş bağlantıları kuruyor ya da mevcut bağlantılarını güçlendiriyor. 50’ye yakın ülkeden 1000’i aşkın sektör temsilcisi Kongredeki yerini aldı.

 

Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu, 2017 Bakliyat Kongresi’ni düzenledi. Kanada’nın mercimek üretimi ile bakliyat merkezi olarak nitelendirilen Vancouver şehrinde düzenlenen etkinlik, 10 Temmuz tarihinde başladı ve 3 gün boyunca sürecek.

Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin (AKİB) desteği ile Türk katılımcının yoğun olduğu etkinlik, 55 ülkeden 1000’i aşkın sektör temsilcisini ağırlıyor. AKİB Üyesi Bakliyat İhracatçısı 45 firma temsilcisinin katılım sağladığı Kongre, Dünya Bakliyat Piyasasını buluşturuyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek Dünya Bakliyat Kongresi, 2,1 milyar dolarlık bakliyat ihracatıyla dünya toplam bakliyat ihracatında % 21’lik paya sahip olan Kanada’da ve dünyanın farklı kıtalarından 55 ülkenin üyesi olduğu sektörün en büyük meslek örgütü Dünya Bakliyat Konfederasyonu ile Kanada Özel Mahsuller Derneği işbirliğinde organize ediliyor.

2017 Bakliyat Kongresi’nde, 3 gün boyunca, “Gıdanın Geleceği” sloganıyla bakliyat ürünleri tek tek analiz edilerek durumu ve geleceği konuşulacak. 2017 yılı için sezondaki global arz, talep ve sorunların görüşüleceği oturumlar ve ikili iş görüşmeleri organizasyonları da Kongre boyunca sürecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir