AGROMASH EXPO 2017 DÜZENLENİYOR

1496068669_b3_600-x-300_1sht

Özbekistan’ın önemli tarım, hayvancılık ve gıda işleme fuarı AgroMash Expo 2017, 30 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında ülkenin başkenti Taşkent’te düzenleniyor. 6. Kez düzenlenen Fuarda, yabancı üreticiler ile Özbekistan’daki alıcılar arasında bir işbirliği platformu oluşturuyor. AKY Technology’de fuardaki yerini aldı.

Agromash Expo 2017 30 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Özbekistan Taşkent’te düzenleniyor. Tarım ve gıda işleme teknolojileri alanında makine ve donanımların sergilendiği etkinlik 3 gün boyunca sürüyor.

Sektör temsilcileri ile makine üreticilerini buluşturan etkinlik, Özbekistan’ın Tarım Sektörü için büyük önem taşıyor. Özbekistan Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırımlar ve Ticaret Bakanlığı tarafından da desteklenen Fuar ile amaç, modern makinelerin eksikliğinden doğan sektörel büyüme engellerini ortadan kaldırmak.

Fuarın resmi web sitesi ifw-expo.de kaynağından edinilen bilgiye göre; Ülkede son 5 yıl boyunca yıllık ortalama %6,9 büyüme oranı ile tarım, Özbekistan ekonomisinin en önemli sektörü olmayı sürdürüyor. Ülkenin GSYİH’sının üçüncü en büyük katkısını tarım sektörü sağlıyor (2014’te %17.2) ve ülke işgücünün 3’te 1’i yine tarım sektöründe çalışıyor (2014’te %28.1).

Dünyanın pek çok yerinden tarım makinesi üreticisini Özbek çiftçisi ile buluşturan Fuar’da AKY Technology’ de yerini aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir