MISIRLI BİR KURUYEMİŞ FİRMASI: NUTS LAND 

AMR BENNİA

Mısır’dan bir misafir ağırlıyoruz. Nuts Land’ın değerli yöneticisi Amr Bennyia, La Recolte Du Monde Dergisi sayfalarına konuk oluyor. Dünyanın pek çok ülkesine yer fıstığı ihraç eden Amr Bennyia, Mısır Fıstık Piyasası hakkında bizimle bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor. 30 yılı aşkın süredir Kuruyemiş Sektöründe olan kuruluşun Türkiye ile de güçlü iş bağlantıları var. Nuts Land Türkiye Temsilcisi Ahmet EL Nahhal’da (AN.TRADE-KONYA) Amr Bey ile sohbetimiz boyunca eşlik etti. Dünyadan bir markayı daha röportajımız başlıyor.

REKOLTE DÜNYASI- Sn. Amr Bennyia sizi ve kuruluşunuzu  tanıyabilir miyiz?

BENNYİA- Ben Amr Bennyia, Bir aile şirketi olan Nuts Land’ın sahibi ve yöneticisiyim. Babam tarafından kurulan firmamız, Mısır’ın El Sharkea (EL Salhiya) Şehrinde yaklaşık 35 senedir fıstık üzerine çalışıyor. Yerfıstığı zirai üretimi, işlenmesi ve uluslararası ticareti anlamında uzmanlaşmış bir kuruluşuz. Köklü iş bağlantılarımızla kendi topraklarımızda ürettiğimiz yer fıstığını öncelikle Arap ülkeleri ile Avrupa’da ihraç ediyoruz. Bünyemizde çalışanların 150’sini fabrika çalışanlarımız, 100’ünü ise zirai aşamada çalışanlar oluşturuyor ve her yıl ortalama 10 bin ton fıstık üretiyoruz.

 

REKOLTE DÜNYASI- Amr Bey, fıstık ekimi yaptığınız topraklarınız olduğundan söz ettiniz. Bu sizden konuda biraz daha bilgi alabilir miyiz?

BENNYİA- Mısır’da Nil Nehri’nin suyu ile beslenen bereketli topraklarımız var. On yıllardır bizde olan topraklarda yer fıstığı üretimi yapıyoruz. Topraklarımızın yüzölçümü 21 bin dönüm. Dünyanın pek çok ülkesine bu ürünleri gönderiyoruz; Türkiye’ye de her yıl ortalama bin ton ürün gönderiyoruz. Türkiye’de satış yaptığımız öncelikli bölge ise Osmaniye ve yöresidir.

 

REKOLTE DÜNYASI- Türkiye dışında yoğun olarak iş ilişkileriniz olduğu ülkeler hangileridir?

BENNYİA- Nut Lands 35 yıllık bir geçmişe sahip. Pek çok ülke ile güçlü bağlantılar kurmuş ve bunu başarı ile sürdürmüş bir şirketiz. Avrupa’da Almanya, İtalya, İsviçre ve Hollanda; Arap Yarımadası’nda Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan öncelikli ticaret ilişkisi kurduğumuz ülkelerimizdir.

 

REKOLTE DÜNYASI- Türkiye’de Temsilciliğiniz var ve Ahmet El Nahhal bu temsilciliğin başındaki isim. Peki, Türkiye dışında hangi ülkelerde temsilcilikleriniz var? Dünya ile iletişimi başka hangi kanallarla kuruyorsunuz?
BENNYİA- Türkiye’de uzun yıllardır temsilciliğimiz var. Onun dışında Almanya ve İtalya’da da temsilciliklerimiz bulunuyor. Dünya ile iletişimimizi güçlü tutmak ve daha çok bilinmek için enternasyonal fuarları düzenli olarak takip ediyor ve bazen ziyaretçi bazen de katılımcı olarak bulunuyoruz. 2016 yılı içerisinde CİAL Paris’de bulunduk, CİAL Dubai’de de yerimizi alacağız. Almanya ve Hollanda Fuarlarını da özellikle takip ediyoruz. Sektörün kalbinin attığı yerlerde varız.

 

REKOLTE DÜNYASI- Fıstık işleme işlemi için kullandığınız makineleri nereden temin ettiniz?

BENNYİA- Biz eleme ve temizleme işlemi için Amerikan makineleriyle Türk makinelerini tercih ediyoruz. Türkiye’de AKY Technology’den makineler temin ediyoruz. Teknolojimizi sürekli yenileyerek kalitemizi koruyoruz.

 

REKOLTE DÜNYASI- Mısır’da üretilen yerfıstığı hakkında sizden bilgi alabilir miyiz?

BENNYİA- Mısır’da üretilen yerfıstığı, son 30 yıldır, Amerikan Tohumu olarak da bilinen Virginia Tohumundan üretiliyor. Bu tohumun özelliği, verimli olmasıdır Ayrıca, kabuğu da içi de beyaz renktedir ve büyüktür. Avrupa bu fıstığı pasta, kuruyemiş ve çikolata sektöründe tercih etmektedir. Ancak yine de söylemeden geçemeyeceğim: Nil Nehri’nin suladığı bereketli topraklar bu fıstığı daha da tatlandırmaktadır.

 

REKOLTE DÜNYASI- Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

BENNYİA- Fıstık piyasasındaki varlığımızı güçlü tutmaya devam edeceğiz. Markamız daima dünyaya hizmeti sürdürecek.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir