11. MESİAD YILIN AR- GE ve YENİLİKÇİLİK ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ AKY TECHNOLOGY

IMG-20161217-WA0005

16 Aralık 2016 Cuma Günü, 11. MESİAD YILIN İŞ İNSANI ÖDÜL TÖRENİ düzenlendi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Mersin’e hizmetleriyle değer katan iş insanları ödüllendirildi. 2015 yılında, Mersin ekonomisine faydalarından dolayı AKY Technology, değerli jüri üyeleri tarafından “YILIN AR- GE ve YENİLİKÇİLİK ÖDÜLÜ’ne” layık görüldü. AKY Technology  adına ödülü, İcra Kurulu Başkanı Sn. Gökmen Akyürek aldı.

Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD), 11. Yılın İş İnsanı Ödül Töreni’nde Mersin ekonomisine katkısı bulunan firmaları ödüllendirdi. 13 dalda ödüller sahiplerini bulurken; AKY Technology Yılın Ar-Ge ve Yenilikçilik Ödülü’ne layık görüldü.

Törene; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, CHPMersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, MESİAD  Başkanı Mehmet Deniz ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye ve Mersin siyaset hayatının önemli isimlerini buluşturan etkinlik; 16 Aralık 2016 Cuma günü, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salonu’nda düzenlendi. Açılış konuşmasını MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz yaparken; sırayla Türkonfed Başkanı Tarkan Kadooğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’da gecede konuşma yaptı.

Mersin’in büyüyen ekonomisine değinen konuşmacılar, son dönemde Türkiye’de yaşanan terör kaynaklı bombalı saldırılara dikkat çektiler. Ayrıca etkinlikte; birlik mesajı verildi ve kaybedilen şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

AKY Technology,  11. Mesiad Yılın Ar- Ge ve Yenilikçilik Ödülü’nün Sahibi Oldu

MESİAD 11. Yılın İş İnsanı Ödül Töreni’nde ödül alan AKY Technology, 2015 yılında geliştirdiği makineler ve yükselen büyüme ivmesi nedeniyle “Yılın Ar- Ge ve Yenilikçilik Ödülü’ne layık görüldü. AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ödülü firması adına kabul etti. Bu ödül, Mersin Ekonomisine katma değer sağlayan AKY Technology’nin 1 yıl içerisinde  inovatif fikirleri ve geliştirdiği yenilikçi makineleri nedeniyle aldığı ikinci büyük ödül oldu. 4. KOSGEB KOBİ ve Genç Girişimcilik Ödül Töreni’nde AKY Technology, 9 kategoride 41 işletme finale kalmış ve Yılın İnovatif Girişimci Ödülü’ne AKY Technology layık görülmüştü.

11. Mesiad Ödül Töreni’nde 13 Firma Ödül Aldı

İki kategoriden oluşan ödül töreninde, gecenin büyük ödülü olan Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci’nin olurken, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a ‘Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü’, Vali Özdemir Çakacak’a ‘Demokrasiye Katkı Ödülü’ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ‘Yılın Şehircilik Hizmet Ödülü’ verildi. Merhum Kadri Şaman’a verilen Yılın Vefa Ödülü’nü Şaman’ın eşi Sema Şaman aldı. Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yılın Eğitime Katkı Ödülü Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Yılın Sağlık ve Eğitim Hizmet Ödülü Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Yılın Ar-Ge ve Yenilikçilik Ödülü Gökmen Akyürek, Yılın Genç Girişimci Teşvik Ödülü Mehmet Atilla, Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü Saliha Adıcan, Yılın Girişimcisi Teşvik Ödülü Özkan Altın’a verildi.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir