MİAMİ’NİN DUVARLARI

kobra_miami_big_pac_02

La Recolte Du Monde Dergisi’nin 9. Sayısı’nda size Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaletine bağlı Miami şehrini tanıtmak istiyoruz. Önemli bir turizm merkezi olan Miami; denizi, güneşi ve ünlülerin uğrak yeri olmanın ötesinde önemli bir başka özelliği ile de dikkat çekiyor: “Wynwood Walls” Sanatı sokak duvarlarına taşıyan uygulama, yerel yönetimce kenar mahalleleri restore etmek için kullanılmış ve bölgeyi güzelleştirirken turistler için de bir cabize merkezine dönüşmesini sağlamış. Miami, resimlerle kaplı duvarlarını görmek isteyenleri bekliyor.

Yerel yönetimler; sosyal hizmetlere, çevre düzenlemesinden temizliğe; yol çalışmalarından trafik uygulamalarına kadar pek çok alanda vatandaşlara hizmetler sunarak hayatı kolaylaştırıyor ve düzenliyor. Ancak bununla birlikte,  temel hizmetlerin dışında yenilikçi uygulamalara imza atarak bir adım öne çıkan, bölgelerini hareketlendiren ve bölgenin cazibesini artıran belediyeler geleceğe izini bırakıyor.

Amerika’nın Florida Eyaletine bağlı Miami Şehri’nde yerel yönetimlerin kenar mahalleleri güzelleştirmek için sanatı kullanması ve “Wynwood Walls” denen dev duvarları hayata geçirmesi gibi.

 

Dünyanın En Güzel Kenar Mahalleleri Miami’de

“Wynwood Walls” olarak adlandırılan, dünyanın en önemli “açık hava sokak sanatı” Miami de bulunuyor. Miami’nin kötü durumda olan mahalleleri bu sanat kullanılarak ıslah edilmiş durumda ve dünyanın pek çok yerinden insanlar, bu sanat eserleriyle kaplı duvarları görmek için Miami’nin merkezini ve kenar mahallelerini ziyaret ediyor.

İşadamlarının yoğun iş temposuna ara vererek gezebilecekleri önemli bir bölge olan Miami, Wynwood Walls örnekleriyle göz dolduruyor. Mahalleleri güzelleştirmek için birbirinden eşsiz resimlerle kaplanmış duvarlar, sanatı sokağa taşıyor. Bir sanat galerisinde belirli saatler arasında görücüye çıkan tuvallerin aksine; Wynwood Walls’lar 24 saat seyredilmek için hazır… Şehir merkezinin kuzeyinde 25. Cadde ve 26. Cadde çevresi bu görsel şovun merkezi konumunda.

 

Turizm ve Sanat Şehri Miami’de Evler Daha da Değerli

Yaşam alanlarını sanatı kullanarak cennete çeviren Belediyeler, bölgeyi aydınlık bir geleceğe  bağlayan zincirin halkaları tamamlıyor: Sanat ile kirli ve ürkütücü sokaklar, yerli halk için  çiçek açan yaşam alanlarına dönüşüyor. Sanatçılar, dev duvarlara çizilmiş resimleri görmek, anlamak ve aslında hayatın yansıması olan bu resimleri yorumlamak için festivaller de buluşuyor. Turistler bu sokaklarda yürümek ve festivallerde olmak için, ya yakından ya da dünyanın bir ucundan bölgeyi ziyarete geliyor; bölgede hareketleniyor, esnaf kazanıyor. Ve evler, bölgedeki ev değerleri artıyor, iyi birer yatırıma dönüşüyor.

Şimdi Miami’ye geri dönecek olursak; Şehrin bakımsız ara sokaklarını restore etmek için kullanılan Wynwood Walls, Miami’nin kaderini olumlu yönde etkiliyor diyebiliriz: Tatil şehri, sanatın da şehri olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sanatseverler etkinlikler düzenleyerek şehirde buluşuyor ve bu efsane duvarların keyfini birlikte çıkarıyor. Wynwood Walls’un etkisi bununla da bitmiyor. Şehir, sahip olduğu bu güzellikle artık çok daha değerli. Miami’de evi olan yaşıyor.

Emlak Uzmanı Özgür Üreten’den edindiğimiz bilgiye göre; Miami’nin yatırım için en uygun bölgeleri ise Downtown Miami ve Miami Beach çevresi olarak gösteriliyor. Emlak alanında yatırım yaparak gelirlerini yönetmek isteyen iş adamlarına önerimiz Miami’de ev sahibi olmaları. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler için sizinle Miami’de yaşayan bir Emlak Uzmanı Özgür Üreten’in iletişim bilgilerini paylaşmak istiyoruz. Bu da La Recolte Du Monde Dergisi Ekibi’nin siz değerli okuyucusuna jesti olsun.

NB Elite Realty, Özgür Üreten İletişim Bilgileri:

Tel: 0017867970121

E- Mail: [email protected]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir