Kadınlara Özel Devlet Destekli Yerfıstığı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı


yer-fistigi-kac-kalori-5748198

Osmaniye’de kadın girişimcilere özel Soya ve Yerfıstığı Yetiştiriciliği Kursu açıldı. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekli açılan kurs, “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” programı kapsamında “Alternatif Bir Üretim Modeli Olarak Yerfıstığında Çift Sıralı (twinrow) Ekim Projesi” çerçevesinde hayata geçirildi. 11 gün sürecek olan kursun ilk 9 gününde teorik son 2 gününde ise uygulamalı eğitim verilecek.

Osmaniyeli kadınlar yerfıstığını yeni tekniklerle yetiştirecek.

Soya ve Yerfıstığı Yetiştiriciliği Kursu’na bu teknikleri uygulayan 5 kadın çiftçi ve bu alana ilgi duyan kadın çiftçiler başvurdu. Kurs, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açıldı.

Açılışta basın mensuplarına açıklamada bulunan T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yerfıstığı ve soyanın Osmaniye tarımı için önemli iki ürün olduğunu belirterek ekiminin modern şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. “Kurstan mezun olan kadınların çevrelerine ve sahaya bilgilerini aktararak rehberlik etmelerini istiyoruz.” dedi.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir