BULGUR FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

bulgur-festivali-logo

28- 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Anadolu’nun Sarı  Altını Bulgur yerelden dünyaya açılıyor. Bulgur Festivali, Türkiye’nin bütün şehirlerinden bulgur üreticilerinin katılımı ile Gaziantep’te düzenleniyor. UNESCO ağında yer almaya hak kazanan Geleneksel Antep Yemekleri ve bulguru toplumun tüm kesimlerine tanıtmak organizasyonda amaçlanıyor. Yurt dışından gelen uzmanları da ağırlayan Festival boyunca seminer, panel ve sergilerle “Sarı Altın” her yönüyle anlatılacak.

 

Gaziantep Botanik Parkı’nda 28- 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bulgur Festivali düzenleniyor. Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Bulgur Sanayicileri Derneği ile şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festivalde, Türkiye ve yurt dışından gelen konuklara bulgurla yapılan yemekler tanıtılacak. Bulgurun sağlıklı beslenmedeki yerinin anlatılacağı festivalde, dünyaca tanınmış şefler bulgurla yapılan yiyecekleri sunacak. Ünlü şeflerden bulgur tarifleri ve yemek sunumu, yemek yarışması, konser, panel, atölye çalışmaları, diyetisyen uzmanlardan öneriler festival boyunca sürecek.

Festival programı kapsamında seminer ve panellerde “Bulgurun Yükselen Bir Değer Olarak Dünyada Pazarlanması, Uluslararası Şeflerden Dünya Mutfağının Önde Gelen Yemeklerinin Pirinç Yerine Bulgur ile Yorumlanması, Bulgurun Tarihi ile faydaları gibi konular işlenirken, eş zamanlı olarak da halk oyunları, konserler, müzik dinletileri ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleşecek. İki günlük festival takvimi oldukça hareketli geçecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir